Home | Valre gezond punt Lonneker
Praktijk

In het gezondheidscentrum werken fysiotherapeuten met verschilllende specialisaties, een podotherapeut en diëtisten. Naast de mogelijkheid voor (begeleid) sporten kunt u deelnemen aan tai chi en qigong lessen.

De fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in manuele therapie, sportfysiotherapie, osteopathie, oncologische fysiotherapie en rug- en schouderklachten. U kunt een afspraak maken op de praktijk in Lonneker of aan huis als u niet in staat bent naar de praktijk te komen. Naast individuele behandelingen kunt u bewegen in groepsverband (medische fitness). De behandelingen zijn gericht op genezing van aandoeningen en behouden van functies, maar ook op de preventie van klachten. 

De podotherapeut is een professional op het gebied van houdings- en bewegingsklachten die de voet als uitgangspunt neemt. Dat wil zeggen dat alle specifieke voetklachten en klachten die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten door de podotherapeut onderzocht en behandeld kunnen worden. Deze klachten gaan van ingegroeide teennagels tot aan hoofdpijnklachten die voortkomen uit een verkeerde statiek. De podotherapeut zal middels op maat gemaakte hulpmiddelen en behandelingen uw klachten proberen te reduceren.

De diëtisten geven adviezen en voorlichting op het gebied van voeding en begeleiden cliënten bij allerlei ziekten en aandoeningen.Locatie van het gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum ligt aan de doorgaande weg (N733) in Lonneker en is goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. U vindt een ruime parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw.

Openbaar vervoer
Vanaf het centraal station in Enschede kunt u met de bus naar Lonneker reizen. Neem bus 62 of 60 richting Oldenzaal (of Denekamp) en stap uit bij de halte 'Scholten Reimerstraat' in Lonneker.

Vanaf het treinstation in Oldenzaal kunt u met de bus naar Lonneker reizen. Neem bus 60 of 62 richting Enschede en stap uit bij de halte 'Scholten Reimerstraat' in Lonneker.

Team

                                                     Jan Herman Mogendorff             

                                           Jan Herman

                                                     Algemeen fysiotherapeut
                                                         Sportfysiotherapeut
                                                                Osteopaat
                     

         Hilda Schreurs - Schutten                                               Marjolein Pikaar                        

         Hilda                        Marjolein, bijgesneden

           Algemeen fysiotherapeut                                               Algemeen fysiotherapeut 
           Oedeemfysiotherapeut                                                
 Master manueel therapeut     
          Oncologische fysiotherapie                             

                                 

Alle fysiotherapeuten zijn lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (www.kngf.nl) en ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register (www.defysiotherapeut.com). Daarnaast zijn alle fysiotherapeuten ingeschreven in het verplichte BIG-register (www.bigregister.nl/).

De praktijk is aangesloten bij het Schoudernetwerk Twente (www.schoudernetwerk.nl) en het Rugnetwerk Twente (www.rugnetwerktwente.nl).

U zult ook regelmatig stagiaires van de opleiding fysiotherapie van de Saxion Hogeschool in Enschede tegenkomen. Wij werken actief mee aan het opleiden en begeleiden van studenten.


Tevens zijn op dit moment in het gezondheidscentrum werkzaam:
Diëtistenpraktijk Twente: Mieke Smit en Jorieke Borzek
Podo Services: Patricia Gerritsen
Qigong/taiji: Ada Vaneker
Administratie en boekhouding: Irma Roetenberg


 

Impressie

De praktijk beschikt over zes behandelkamers, een ruime oefenzaal, kleedkamers met douches en een toiletvoorziening voor rolstoelgebruikers. In de oefenzaal is apparatuur van onder andere Techno Gym aanwezig voor zowel kracht- als cardiotraining. Hierdoor kunnen we naast individuele therapie ook de mogelijkheid kunnen bieden voor het sporten in groepsverband.

 

Wachtkamer

 

Oefenzaal

 

Behandelkamer

 

Huisbezoek
Als u geen mogelijkheid heeft om naar het gezondheidscentrum te komen kan de fysiotherapeut bij u aan huis komen voor behandeling.

 

Kwaliteit

Om succesvol te zijn is het leveren van kwaliteit een vereiste. Wij voeren een actief beleid om de kwaliteit te verbeteren. Wij trachten dit te realiseren door het volgen van scholingen, het hanteren van onderzoeks- en behandelprotocollen, een klachtenprocedure en het afnemen van klanttevredenheidsonderzoeken.

WBGO rechten en plichten

De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) beschrijft de rechten en plichten van cliënten in de zorg.

De WGBO is van belang voor iedereen die met medische zorg te maken krijgt. Zodra een (para)medicus een patiënt gaat onderzoeken of behandelen, is sprake van een geneeskundige behandelingsovereenkomst. De wet is bedoeld om de positie te versterken van patiënten die medische zorg nodig hebben.

De WGBO regelt:
- recht op informatie over de medische situatie
- toestemming voor een medische behandeling
- inzage in het medisch dossier
- recht op privacy en geheimhouding van medische gegevens (beroepsgeheim)
- vertegenwoordiging van patiënten die zelf niet kunnen beslissen.

Plichten
Naast rechten hebben patiënten ook plichten: de patiënt moet de zorgverlener goed, eerlijk en volledig op de hoogte stellen van zijn problematiek. Met de juiste informatie kan de zorgverlener sneller en beter een diagnose stellen en kan hij beter zorg verlenen. De patiënt moet zo veel mogelijk met de zorgverlener meewerken en adviezen opvolgen.

Uitgebreide informatie hierover is te vinden op:

http://www.hulpgids.nl/recht/wettelijke-regelingen/wet-op-de-geneeskundige-behandelingsovereenkomst-%28wgbo%29.html en  http://www.fysionet.nl/wet-op-de-geneeskundige-behandelingsovereenkomst-wgbo_.pdf

Ontwerp | studio-paf
VALRE | Copyright © 2019

Fysiotherapie
Sportfysiotherapie
Manuele therapie
Oncologische fysiotherapie
Tapen
Oefengroepen
Fitness
Osteopathie
Podotherapie
Voeding en dieetadvies
Qigong
Tai chi

Tel: 053-4358900
Email: info@valre.nl

 

kngfRugnetwerktwenteschoudernetwerk