Home | Valre gezond punt Lonneker


Tapen kan een toegevoegde waarde hebben bij de fysiotherapeutische behandeling, maar ook voor bijvoorbeeld klachten als het gevolg van hooikoorts.


Er zijn grofweg twee soorten tape: de witte, stugge tape en de felgekleurde, elastische tape. De witte tape wordt voornamelijk gebruikt om te immobiliseren (zorgen dat iemand toch kan belasten zonder al te veel pijn) na bijvoorbeeld een verstuiking van de enkel. De elastische tape is medical tape. Deze ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt het de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken (niet immobiliserend). Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren. Deze tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Medical tape kan tussen de vier en tien dagen blijven zitten, waarbij alles gedaan kan worden, ook douchen en zwemmen. 

Bij hooikoorts kan tape op een bepaalde manier op de rug geplakt worden waardoor de symptomen en klachten voortkomend uit de hooikoorts verminderd kunnen worden. Het meest ideaal is het op de tape voor de start van het hooikoortsseizoen aan te laten brengen, maar ook tijdens de periode van klachten kan taping een uitkomst bieden. Eenmaal tapen kan al voldoende zijn om het hooikoortsseizoen klachtenvrij te zijn, maar vaker tapen kan een optie zijn wanneer de eerste keer onvoldoende geholpen heeft.

 

 

 

Ontwerp | studio-paf
VALRE | Copyright © 2019

Fysiotherapie
Sportfysiotherapie
Manuele therapie
Oncologische fysiotherapie
Tapen
Oefengroepen
Fitness
Osteopathie
Podotherapie
Voeding en dieetadvies
Qigong
Tai chi

Tel: 053-4358900
Email: info@valre.nl

 

kngfRugnetwerktwenteschoudernetwerk